Gastgezin bij Puggle & Co

Wij vormen samen met onze honden een (h)echt gezin. Onze honden horen bij ons en worden ook echt als gezinslid benadert. Logisch dat wij geen onbeperkt aantal honden in huis kunnen nemen. Vandaar dat ook dat wij de optie hebben om te werken met gastgezinnen.

Hoezo gastgezin?

Wij fokken in huiselijke kring Puggles en alle puppy's zijn dan ook gewend om "in huis en onder de mensen" hun eerste ervaringen op te doen.

Onze honden krijgen de aandacht en liefde welke zij verdienen. Omdat wij het ras van de Puggle op de langere termijn op een serieuze manier voort willen zetten en daarbij nieuwe lijnen nodig hebben, kunnen wij niet zonder gastgezinnen welke met de juiste intenties onze honden, welke uiteindelijk hun eigen hond zal worden, opvoeden. Het is de bedoeling dat deze hond gewoon bij u in het gezin blijft, met uitzondering van de periode dat ze haar nestjes moet krijgen of als dekreu dient te fungeren. De hond leeft dus zijn hele leven bij het gastgezin.

Als gastgezin krijgt u een hond als uw huishond zonder betaling omdat de hond eigendom blijft van de Puggle & Co voor de periode dat er nestjes worden voortgebracht. Puggle & Co selecteert de hond voor u als gastgezin. Het voordeel van deze procedure is dat u met aanzienlijk kortere wachttijden te maken heeft, dan wanneer u zich plaats op de wachtlijst voor een pup. Uiteraard start u als gastgezin wel met een puppy.Het gastgezin woont bij voorkeur in het midden van Nederland. Dit biedt de mogelijkheid om elkaar en de honden regelmatig te ontmoeten. Dit is echter geen dringende eis.  Het is de wel de bedoeling dat de honden welke in het gastgezin verblijven, bekend zijn en blijven met de roedel van Puggle & Co. Bent u bereid om verder te reizen is een grotere afstand ook een optie.

De normale kosten, zoals voer en goede dierenartszorg, komen voor rekening van het gastgezin net alsof het uw eigen hond is. Als er kosten gemaakt worden m.b.t. het fokken, dan zijn deze uiteraard voor ons. Puggle & Co zoekt hoofdzakelijk gastgezinnen voor teefjes. Het teefje zal haar nestjes, als ze op de juiste leeftijd is, bij ons bij Puggle & Co krijgen.  Het aantal voort te brengen nestjes zal in onderling overleg bepaald worden. Dat betekent dat ze rondom de bevalling ongeveer 6 - 8 weken bij ons verblijft. Daarnaast zal zij af en toe een dagje en/of een nachtje bij ons logeren om bekend te blijven met de roedel zodat zij zich op haar gemak zal voelen wanneer ze een van haar nestjes gaat krijgen.

Ook tijdens de kraamtijd en de bevalling bent u als verzorger resp. toekomstig eigenaar uiteraard van harte welkom om haar als moeder met de puppy's te bezoeken. Daarbij heeft u net als de komende puppy eigenaren 24 uur per dag toegang tot de webcam zodat u uw oogappel kunt blijven bewonderen. Uiteraard valt hier nog veel meer over te vertellen en te regelen, maar dat bespreken wij graag met u in een persoonlijk onderhoud. Het allerbelangrijkste vinden wij het hebben van een zogenaamde "klik"  met u als gastgezin zodat wij zeker weten dat onze honden een goed tehuis krijgen waarin zij liefdevol mogen opgroeien om later zonder kosten in uw eigendom over te gaan.

Het eerste gastgezin van Puggle & Co, zijn Fred en Sandra Michielsen uit Breda. Fred & Sandra zorgen voor Benji van Puggle & Co en geven haar een zeer liefdevol gezin. Benji is blond en het halfzusje van Bounty. Na het eerste levensjaar zal Benji een aantal nestjes hebben en kunnen we daar ook prachtige pups van gaan verwachten.

Ons tweede gastgezin, Renate en Harrie van Moerkerk, komt uit Gendt. Zij hebben de zorg over onze Bowie en zorgen voor een perfecte opvoeding. Bowie is een slimme reu en zal vanaf de zomer van 2019 ook bij Puggle & Co ingezet gaan worden als dekreu. Bowie heeft de karakterestieke oren  van de Puggle en een mooie zwarte snoet.

Wanneer u ook geïnteresseerd bent om als gastgezin zo'n fantastische Puggle op te voeden, kunnen we een afspraak maken om nader kennis te maken en hierover een en ander nader toe te lichten en uw vragen te beantwoorden.

U kunt uw reactie hiervoor tot ons richten via onze contactpagina.

 

  • Benji

  • Bowie