De Pups

Onze pups worden grootgebracht in een huiselijke omgeving met de aanwezigheid van de vader en de moeder. Uiteraard bent u zeer kritisch met de aankoop van uw Puggle-pup. Ook wij zijn kritisch op de mogelijke nieuwe baas van onze pups. Het belang van de pups staat voorop dus we zullen deze ook beslist niet zomaar aan iedereen verkopen. Bij interesse vragen wij u ook om een omschrijving te geven van de nieuwe omgeving van de pup.

Puggle & Co heeft in 2017 en 2018 diverse nesten gehad en worden er voor 2019 weer vier verwacht. In de nabije toekomst zal dit aantal uitgebreid worden. Onderaan deze pagina ziet u ons FOTOBOEK van alle pups. Klik op de foto voor een vergroting hiervan en bekijk ze allemaal!

Ons volgende nestje wordt begin 2019 verwacht. Op het moment dat ze geboren zijn zullen we foto’s en details van alle pups op deze pagina plaatsen. 

 

 Ze zijn geboren!

Op 2 december 2016 is Bailey bevallen van 5 prachtige puppies. Drie reutjes en twee teefjes. Vier zwarte en een blonde. Papa Binkie was erg trots op zijn kroost. De pups zijn begin februari 2017 vertrokken naar hun nieuwe baasjes.

 

Op 22 april 2017 is het nestje van Bounty & Bono geboren. Dit was een groot nest van maar liefst 8 mooie pups. Veelal teefjes (6 stuks) en twee reutjes. Bono en Bounty zijn beiden blond en zo ook het overgrote deel van het nest. Vijf pups waren er blond, twee prachtige unieke black tans en een zeer ondeugend zwart wit reutje. Deze pups zijn medio juni 2017 naar hun nieuwe baasjes vertrokken.

 

 

Op 3 november 2017 heeft Bailey haar tweede nestje gehad. Dit keer met Bono als vader waren er twee reutjes en drie teefjes. Twee van de pups waren traditioneel bruin, een was er zwart als de moeder en twee waren in de zeldzame witte kleurstelling. Na de kerst in 2017 zijn deze pups naar hun nieuwe huisje gegaan.

 

 

Op 22 augustus 2018 was het de grote dag voor Benji. Benji, wonend bij ons gastgezin in Breda, was voor twee maanden bij Puggle & Co voor haar eerste nestje. Met Bono als vader heeft Benji een prachtig nest van zeven pups ter wereld gebracht. Vijf reutjes maar liefst en twee teefjes. Ook dit nest had weer een mooi scala aan diverse kleuren; traditioneel blond, tricolore en black & tan. De pups zijn medio oktober naar hun nieuwe huisjes gegaan.

 

Op 6 mei 2019 mochten we ons derde nest van Bailey weer verwelkomen. Weer zonder enige als of stoot bracht Bailey weer een prachtig nest van maar liefst 7 pups ter wereld. Vader Ponchi (dekreu uit Duitsland) was erg trots op zijn kroost. Weer waren allen kleuren en variateiten van de partij. Ook deze pups zijn zeer gesocialiseerd en (bijna) zindelijk weer vertrokken naar hun nieuwe baasjes ein juni 2019.

 

Op 16 juli 2019 is Bobby bevallen van haar eerste nestje. Het resultaat was 8 prachtige volle pups met de specifieke lange Bobby oren. Papa Johnson was zo trots als een pauw. 5 prachtige reutjes en 3 mooie teefjes. Veel tricolore maar ook blond en black & tan. De pups zijn begin september 2019 vertrokken naar hun nieuwe baasjes.

 

 

 

Wachtlijst

Puggle & Co werkt met een wachtlijst vanwege de grote interesse naar een Puggle pup. Op dit moment hebben wij vier nesten per jaar en uiteraard is de mogelijkheid aanwezig om u op de wachtlijst voor een pup te plaatsen. Heeft u interesse in een Puggle pup stuurt u ons dan uw gegevens en voorkeur voor reu of teef via onze contactpagina. Na ontvangst van uw gegevens informeren wij u over de tarieven en verdere mogelijkheden. Indien de wachtlijst gesloten is zullen wij u hierover informeren. U kunt zich dan op de reservelijst laten plaatsen of op toekomstige wachtlijsten.

Puggle & Co vraagt geen aanbetaling.

 

Het uitzoeken van een pup

Na de bevalling is het spannend voor de nieuwe puppy eigenaren welke van het nest de nieuwe aanwinst zal gaan worden. De eerste 4 weken na de geboorte vinden er geen bezoeken van de pups plaats. Dit is zeer belangrijk in verband met de mogelijkheid van infectiegevaar. Na deze 4 weken worden de nieuwe eigenaren naar hun plaats op de wachtlijst (1, 2, 3 etc) om beurten uitgenodigd en kan de keuze voor een pup gemaakt worden. Puggle & Co assisteert hierin en wijst de nieuwe eigenaren erop dat het belangrijker is dat het karakter van het hondje bij het gezin past en dat dit belangrijker is dan bijvoorbeeld de kleur. Puggle & Co heeft bij dit bezoek alle karakter eigenschappen van de pups in kaart en zal hierin adviseren.

 

Webcam

Vanaf de geboorte tot aan het uitvliegen van de pups is het voor de nieuwe eigenaren mogelijk om moeder en de kleintjes 24 uur per dag, 7 dagen per week LIVE te volgen via een webcam. Via een app en een log-in krijgt u van Puggle & Co toegang tot de webcam en maakt u alles mee. U hoeft hier niets te missen, want door de continu opname die plaats vindt kunt u zelf ook ieder moment terugkijken op het tijdstip dat u past.

 

Paspoort, keuringen

Wij hechten zeer veel aan kwaliteit en gezondheid van onze honden. Zo zijn de vader en de moeder getest op DNA op het vlak van erfelijke afwijkingen. Daarnaast zijn al onze pups gechipt, ontwormd en voorzien van de benodigde inentingen. Uiteraard zal dit alles weergegeven zijn in het Europese paspoort wat u ontvangt bij de aankoop van uw pup. Ook ontvangt u een gezondheidsverklaring van de dierenarts van uw pup. De gezondheid van uw pup en de gemaakte afspraken worden vastgelegd in een door beide partijen getekend koopcontract.

  

Registeren van je pup 

Sinds 1 april 2013 moeten honden worden aangemeld bij een aangewezen databank. PetBase is zo'n              aangewezen databank. Honden geboren (of geïmporteerd) vóór 1 april 2013 vallen buiten deze regeling. Een goede registratie is dan verplicht. Puggle & Co mag steeds meer Belgische klanten tot de clientele rekenen en werkt dan ook graag samen met Petbase omdat de honden dan Europees geregistreerd staan. 

Na geboorte chipt en registreert eerst Puggle & Co de pup, maar na vertrek naar het nieuwe baasje dient deze dew zijziging eenvoudig op de website door te geven aan de hand van de toegangscodes die je van Puggle & Co ontvangt.

  

Puppypakket, puppyhandboek & fotoshoot

Graag geven wij een aantal tips en adviezen mee omtrent de opvoeding van uw pup en de Puggle in het bijzonder. Dit doen wij aan de hand van een puppy pakket waarin naast een aantal verrassingen ook voeding zal zitten voor de eerste periode. Daarnaast bieden wij u een uitgebreid puppy handboek aan met allerlei makkelijke tips en adviezen bij de opvoeding van uw hond. Heel fijn voor de beginnende puppy bezitter, maar ook makkelijk voor een ervaren baasje. Al onze pups worden na de geboorte gefotografeerd door een officiële dierenfotograaf (voor links zie de pagina Contact). Deze foto bieden wij u graag aan bij het afhalen van uw pup.