De Pups

Puggle & Co is een gediplomeerd (hobby)fokker van Puggles. Onze kennel is ruim ingericht voor alle volwassen honden en een speciale kraamkamer voor de pups. Kwaliteit en service staat voor Puggle & Co hoog in het vaandel. Gezondheid is immers niet te koop en bij de aanschaf van een pup hoop je natuurlijk ook vele jaren van elkaar te gaan genieten. Vier weken na de geboorte vindt het keuzemoment plaats. Puggle & Co vindt het belangrijk dat u niet alleen kiest voor geslacht en kleur, maar minstens zo belangrijk is het karakter. Dit moet bij de nieuwe gezinssituatie passen, voor het gezin maar ook voor de pup. Puggle & Co maakt bij ieder nest dan ook een karakter analyse en probeert de gezinnen dan ook zo goed mogelijk te adviseren bij het maken van de keuze.

Puggle & Co is actief vanaf 2017 en heeft jaarlijks diverse nestjes. De pups worden altijd vergeven aan de hand van een wachtlijst. Op basis van de positie op de wachtlijst wordt een ieder uitgenodigd om de keuze te komen maken. Onderaan deze pagina ziet u ons FOTOBOEK van alle pups. Klik op de foto voor een vergroting hiervan en bekijk ze allemaal!

Jaarlijks heeft Puggle & Co dus diverse nesten. Heeft u interesse, informeert u dan naar de mogelijkheden. Op het moment dat er een nest geboren is zullen we foto’s en details van alle pups op deze pagina en onze Facebooksite plaatsen. 

 

 Ze zijn geboren!

Op 2 december 2016 is Bailey bevallen van 5 prachtige puppies. Drie reutjes en twee teefjes. Vier zwarte en een blonde. Papa Binkie was erg trots op zijn kroost. De pups zijn begin februari 2017 vertrokken naar hun nieuwe baasjes.

 

Op 22 april 2017 is het nestje van Bounty & Bono geboren. Dit was een groot nest van maar liefst 8 mooie pups. Veelal teefjes (6 stuks) en twee reutjes. Bono en Bounty zijn beiden blond en zo ook het overgrote deel van het nest. Vijf pups waren er blond, twee prachtige unieke black tans en een zeer ondeugend zwart wit reutje. Deze pups zijn medio juni 2017 naar hun nieuwe baasjes vertrokken.

 

 

Op 3 november 2017 heeft Bailey haar tweede nestje gehad. Dit keer met Bono als vader waren er twee reutjes en drie teefjes. Twee van de pups waren traditioneel bruin, een was er zwart als de moeder en twee waren in de zeldzame witte kleurstelling. Na de kerst in 2017 zijn deze pups naar hun nieuwe huisje gegaan.

 

 

Op 22 augustus 2018 was het de grote dag voor Benji. Benji, wonend bij ons gastgezin in Breda, was voor twee maanden bij Puggle & Co voor haar eerste nestje. Met Bono als vader heeft Benji een prachtig nest van zeven pups ter wereld gebracht. Vijf reutjes maar liefst en twee teefjes. Ook dit nest had weer een mooi scala aan diverse kleuren; traditioneel blond, tricolore en black & tan. De pups zijn medio oktober naar hun nieuwe huisjes gegaan.

 

 

Op 6 mei 2019 mochten we ons derde nest van Bailey weer verwelkomen. Weer zonder enige als of stoot bracht Bailey weer een prachtig nest van maar liefst 7 pups ter wereld. Vader Ponchi (dekreu uit Duitsland) was erg trots op zijn kroost. Weer waren allen kleuren en variateiten van de partij. Ook deze pups zijn zeer gesocialiseerd en (bijna) zindelijk weer vertrokken naar hun nieuwe baasjes ein juni 2019.

 

Op 16 juli 2019 is Bobby bevallen van haar eerste nestje. Het resultaat was 8 prachtige volle pups met de specifieke lange Bobby oren. Papa Johnson was zo trots als een pauw. 5 prachtige reutjes en 3 mooie teefjes. Veel tricolore maar ook blond en black & tan. De pups zijn begin september 2019 vertrokken naar hun nieuwe baasjes.

 

 

 

De datum 3 oktober 2019 is een speciale dag voor Benji. Dit is de dag dat ze haar tweede nestje mocht hebben. Helaas bracht dit nestje maar 1 pup voort, maar de natuur valt niet te dwingen. Een prachtige pup was wel het resultaat. Haar naam is Candy.

 

Het jaar 2020 was een druk jaar voor Puggle & Co. Op 17 mei 2020 bracht Bounty 7 prachtige pups ter wereld. Maar liefst 3 reutjes en 4 teefjes. Papa Bowie en mama Bounty waren apetrots op hun prachtige pups. In juli zijn ze allemaal naar hun nieuwe baasjes gegaan. 

 

De laatste maand van het jaar 2020 heeft Puggle & Co nog drie nesten gebracht. Bailey trapte af op 30 november 2020 met haar 6 pups, 2 reutjes en 4 teefjes. Zoals we van Bailey gewend zijn waren de pups weer hoofdzakelijk zwart van kleur. De eerstgeborene Dex was wel blond. Dit doet heel erg denken aan het eerste nestje van Bailey....

 

 

Begin december was het de beurt aan Bobby. Op 7 december 2020 bracht ze maar liefst 10 pups ter wereld. Helaas werden er twee levenloos geboren en hebben we er 1 na twee weken in moeten laten slapen. Dit was erg verdrietig maar er bleven gelukkig 7 prachtige pups over. Net zoals Bobby waren de pups allen grof van stuk en zijn in het nieuwe jaar naar hun baasjes vertrokken.

Als laatste in het jaar was het de beurt aan Bentley. Op 20 december 2020 kreeg ze haar eerste nestje en ze heeft het fantastisch gedaan. Ze heeft 6 prachtige gezonde pups ter wereld gebracht en bracht daarmee het aantal aanwezige pups bij Puggle & Co eind 2020 op 18 stuks. Papa Bowie heeft het weer goed gedaan en samen met Bentley is er een nest om trots op te zijn.

 

 

 

Wachtlijst

Puggle & Co werkt met een wachtlijst vanwege de grote interesse naar een Puggle pup. Op dit moment hebben wij vier a vijf nesten per jaar en uiteraard is de mogelijkheid aanwezig om u op de wachtlijst voor een pup te plaatsen. Door de grote interesse zijn de eerstvolgende wachtlijsten vaak al wel gevuld en vragen we u wel enig geduld. Heeft u interesse in een Puggle pup stuurt u ons dan uw gegevens en voorkeur voor reu of teef via onze contactpagina. Na ontvangst van uw gegevens informeren wij u over de tarieven en verdere mogelijkheden. Indien de wachtlijst gesloten is zullen wij u hierover informeren. U kunt zich dan op de reservelijst laten plaatsen of op toekomstige wachtlijsten.

Puggle & Co vraagt geen aanbetaling.

 

Het uitzoeken van een pup

Na de bevalling is het spannend voor de nieuwe puppy eigenaren welke van het nest de nieuwe aanwinst zal gaan worden. De eerste 4 weken na de geboorte vinden er geen bezoeken van de pups plaats. Dit is zeer belangrijk in verband met de mogelijkheid van infectiegevaar. Na deze 4 weken worden de nieuwe eigenaren naar hun plaats op de wachtlijst (1, 2, 3 etc) om beurten uitgenodigd en kan de keuze voor een pup gemaakt worden. Puggle & Co assisteert hierin en wijst de nieuwe eigenaren erop dat het belangrijker is dat het karakter van het hondje bij het gezin past en dat dit belangrijker is dan bijvoorbeeld de kleur. Puggle & Co heeft bij dit bezoek alle karakter eigenschappen van de pups in kaart en zal hierin adviseren.

 

Webcam

Vanaf de geboorte tot aan het uitvliegen van de pups is het voor de nieuwe eigenaren mogelijk om moeder en de kleintjes 24 uur per dag, 7 dagen per week LIVE te volgen via een webcam. Via een app en een log-in krijgt u van Puggle & Co toegang tot de webcam en maakt u alles mee. U hoeft hier niets te missen, want door de continu opname die plaats vindt kunt u zelf ook ieder moment terugkijken op het tijdstip dat u past.

 

Paspoort, keuringen

Wij hechten zeer veel aan kwaliteit en gezondheid van onze honden. Zo zijn de vader en de moeder getest op DNA op het vlak van erfelijke afwijkingen. Daarnaast zijn al onze pups gechipt, ontwormd en voorzien van de benodigde inentingen. Uiteraard zal dit alles weergegeven zijn in het Europese paspoort wat u ontvangt bij de aankoop van uw pup. Ook ontvangt u een gezondheidsverklaring van de dierenarts van uw pup. De gezondheid van uw pup en de gemaakte afspraken worden vastgelegd in een door beide partijen getekend koopcontract.

  

Registeren van je pup 

Sinds 1 april 2013 moeten honden worden aangemeld bij een aangewezen databank. PetBase is zo'n              aangewezen databank. Honden geboren (of geïmporteerd) vóór 1 april 2013 vallen buiten deze regeling. Een goede registratie is dan verplicht. Puggle & Co mag steeds meer Belgische klanten tot de clientele rekenen en werkt dan ook graag samen met Petbase omdat de honden dan Europees geregistreerd staan. 

Na geboorte chipt en registreert eerst Puggle & Co de pup, maar na vertrek naar het nieuwe baasje dient deze dew zijziging eenvoudig op de website door te geven aan de hand van de toegangscodes die je van Puggle & Co ontvangt.

  

Puppypakket, puppyhandboek & fotoshoot

Graag geven wij een aantal tips en adviezen mee omtrent de opvoeding van uw pup en de Puggle in het bijzonder. Dit doen wij aan de hand van een puppy pakket waarin naast een aantal verrassingen ook voeding zal zitten voor de eerste periode. Daarnaast bieden wij u een uitgebreid puppy handboek aan met allerlei makkelijke tips en adviezen bij de opvoeding van uw hond. Heel fijn voor de beginnende puppy bezitter, maar ook makkelijk voor een ervaren baasje. Al onze pups worden na de geboorte gefotografeerd door een officiële dierenfotograaf (voor links zie de pagina Contact). Deze foto bieden wij u graag aan bij het afhalen van uw pup.